Historien

Klubbens historie

Klubbens fødselsdag er 1. februar 1996. Den pågældende dag flyttede vi ind i et lokale på 45 indre kvadratmeter på Helsingforsgade i det nordlige Aarhus. Jeg havde indtil da igennem længere tid været frustreret over ikke at have et ordentligt sted at træne. Derfor luftede jeg tanken om et nyt træningssted over for nogle venner og bekendte, som tilkendegav, at de gerne ville træne der. Da så muligheden for et lille træningslokale i Århus nord opstod, slog jeg til. Indkøb af træningsudstyr var naturligvis en mindre økonomisk belastning, men det gik.

Klubbens koncept var og er det stadig, at man skal kunne tåle en til tider rustik tone i klubben. Klubben er at betragte som et fristed, hvor man ikke kun træner, men også driller og mobber hinanden. Der kan til tider herske “kaotiske” tilstande i klubbens lokaler hvor voksne mænd bliver drenge, men det er en del af konceptet, som nye medlemmer som regel først vænner sig til efter nogen tid.

Som hovedregel skal man anbefales af et medlem for at kunne komme på prøve som medlem af klubben. Undtagelser bliver naturligvis gjort, hvis det potentielle medlem viser sig at passe ind i klubbens ånd. A.K. Nordland er som udgangspunkt en lukket klub. Man går ikke bare lige ind fra gaden og bliver medlem. Det er en tillidserklæring at få en nøgle til klubben. I årenes løb er der derfor aldrig forsvundet noget af klubbens udstyr.

Klubben har oplevet både opgange og nedgange, men klubben er kommet igennem kriserne og er blevet stærkere end nogensinde. I dag har vi ca. 30 medlemmer, som træner i vore lokaler, der omfatter 86 indre effektive kvadratmeter inklusive omklædnings- og baderum samt to toiletter.

For at styrke det sociale sammenhold besluttede klubbens bestyrelse i 2009, at der søges afholdt to årlige sociale sammenkomster. Siden ovennævnte beslutning er adskillige abefester blevet afholdt med succes.

 

Med de venligste hilsener

Søren Lind Jensen – formand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.